News
В света са останали между 2000 и 2500 японски жерави. Макар естественото им местообитание да е Северна Япония, Североизточен Китай, Монголия, Корейския полуостров и Източна Русия, близо половината – около 1200, живеят на северния японски остров Хокайдо.
Стелеровият морски орел и морският орел са други две птици, на особена почит в Страната на изгряващото слънце. Тяхната популация също е доста ниска – между 5000 и 8000.
Въпреки че на 11 март Япония беше разтърсена от земетресение с магнитуд 9 и впоследствие залята от вълни цунами, учените отчитат, че бедствията не са се отразили негативно на живота на ценните птици на Хокайдо.
Снимки от птичето царство на Хокайдо може да видите тук.




